GAIN tájékoztató a BGF-enTöbb mint kétszáz hallgató jelent meg a Budapesti Gazdasági Főiskolán tartott előadáson, ahol a műegyetemi gazdaságinformatikus mesterképzés vezetői, a képzésben együttműködő és egyben a felvevőpiacot is képviselő multinacionális nagyvállalatok küldöttei, valamint a BME GaIn képzés jelenlegi hallgatói számoltak be elvárásaikról és tapasztalataikról.

A BGF Pénzügyi és Számviteli Karáról a harmadikos pénzügy-számvitel, gazdálkodásmenedzsment és gazdaságinformatikus szakos hallgatók, valamint a negyedik évfolyamos gazdaságinformatikus hallgatók kaptak meghívást a BGF Buzogány utcai épületében 2015. február 11-én tartott előadásra.

Először a kompetens BME szakbizottság vezetője, Dr. Szikora Béla mutatta be a képzés legfontosabb jellemzőit, majd három specializáció (korábbi nevén: szakirány) vezetője ismertette röviden az egyes specializációkat: Dr. Henk Tamás az angol nyelvű Gazdasági elemző (Analytical Business Intelligence, ABI) specializációt, Dr. Ketskeméty László a Pénzügyi informatika (Financial Informatics) specializációt, és Dr. Szikora Béla a Vállalatirányítási informatika (VIR) specializációt.

Három közismert multinacionális nagyvállalat képviselői léptek ezután a mikrofonhoz. Dr. Surányi Gábor a Morgan Stanley pénzügyi tanácsadó és szolgáltató vállalat szemszögéből ismertette cége igényét a jól képzett, korszerű elemző módszereket ismerő mesterdiplomások iránt. Szabó Bernadett az üzleti elemző szoftvereiről és szolgáltatásairól ismert SAS képviseletében beszélt az új üzleti kihívások és a szaktudás kapcsolatáról, Dezsi János és Varga Zsigmond pedig az integrált vállalatirányítási szoftverek piacvezetője, az SAP nevében fejtette ki: „Miért kell nekünk az MSc-s tudás?”

A hallgatóság számára talán mégis azok véleménye volt a legmeggyőzőbb, akik a BME gazdaságinformatikus mesterképzésének aktív hallgatójaként szóltak tapasztalataikról. Pugner Zsuzsanna most második féléves, a BGF gazdálkodás menedzsment szakán közgazdász informatikus szakirányon szerzett alapfokú diplomát: arról beszélt, hogy hogyan készült a felvételire, milyennek találta a felvételit, milyenek az első benyomásai és milyenek a céges tapasztalatai. Róka Edina harmadik féléves gazdinfó MSc-s hallgató műszaki menedzser BSc végzettséggel jött a képzésre: elmodta, hogy miért ide jött, hogyan készült a felvételire és milyennek találta a példasort, milyenek a benyomásai az oktatásról és a céges kapcsolatokról. Kocsány Dóra most első féléves a GaIn mesterképzésen, ő is a BGF-ről jött, de nem gazdaságinformatikus ágról, emellett van mérnökinformatikus diplomája is: arról beszélt, hogy milyennek találta a felvételit, és egyáltalán miért érdemes továbbtanulni. Hegedüs Bence harmadik féléves, műegyetemi villamosmérnöki diplomával jött a mesterképzésre: elsősorban az oktatáson belüli projektmunkákról, a kari közéletről és az egyetemi élet melletti lehetőségekről beszélt.

Zárásképpen Dr. Ketskeméty László ismertette, hogy hogyan tud segíteni a BME a gazdaságinformatikus mesterképzés felvételi vizsgájára való felkészülésben, Dr. Kósa Zsuzsanna pedig röviden bemutatta a kreditelbírálás és kreditpótlás szokásos menetét. Az esemény a hallgatóság kérdéseivel és az előadók válaszaival zárult.

Copyright © 2013 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar | Impresszum | Kapcsolat