BME-BGF együttműködés a gazdinfó képzésbenDr. Dobák Dóra, a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdaságinformatika Intézeti Tanszékének tanszékvezető-helyettese, főiskolai docens, vendégként részt vett a BME gazdaságinformatikus mesterképzés szakbizottsága (GISzB) legutóbbi ülésén, ahol beszámolt a két felsőoktatási intézmény kari szintű együttműködésének eddigi eredményeiről. Az együttműködés felelőse a BGF részéről a Pénzügyi és Számviteli Kar, a BME részéről a Villamosmérnöki és Informatikai Kar, a gazdaságinformatikus-képzés gazdái a két intézményben.

 

A jelenlévők értékelték a BME tanárai által a BGF-en tartott előkészítő kurzusok tapasztalatait, amelyek a BME gazdaságinformatikus mesterképzésének felviteli vizsgájára készítik fel a BGF hallgatóit. Megállapították, hogy a kurzusokat a jövőben akkor célszerű indítani, ha a hallgatók részéről konkrét érdeklődés tapasztalható, és ha a hallgatók BGF-es tanulmányaik során is valamilyen formában elismertethetik részvételüket ezeken a kurzusokon. A BME tanárai továbbra is készen állnak ilyen kurzusok tartására.

 

Dr. Dobák Dóra ismertette a BGF-es gazdaságinformatikus hallgatók között végzett felmérés eredményét, amely szerint sokan megelégednek az alapképzéssel és a céljuk a mielőbbi elhelyezkedés. Az iparnak és az üzleti életnek azonban magasabb képzettségű szakemberekre is szüksége van, s hogy ezt tudatosítsák a BGF gazdaságinformatikus BSc-s hallgatói körében, a jelenlévők megállapodtak egy tájékoztató előadás tartásában (lásd korábbi hírünket), amelyen egyrészt a BME GaIn mesterképzés vezetői, másrészt a karrier-lehetőségeket kínáló multinacionális cégek képviselői, harmadrészt – talán a legautentikusabb forrásként – a BME gazdaságinformatikus mesterképzésének hallgatói számolnak be elvárásaikról, tapasztalataikról.

 

A tájékoztató előadás lebonyolításáról, fogadtatásáról további híreinkben számolunk be.

Copyright © 2013 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar | Impresszum | Kapcsolat