Hallgatóink az ESA AppCamp-onCsapatunk a SAP HANA technológiával űrkutatási adatokat elemzett ez év elején Lisszabonban, az Európai Űrügynökség által rendezett fejlesztői versenyen, a Space App Camp-on, ahol a versenyző csapatoknak műholdas adatok elemzésére alkalmas alkalmazásokat kellett fejleszteniük. A négytagú magyar csapat ugyan nem került a nyertesek közé, de derekasan helytállt a versenyben.

Csorba Géza a csapat vezetője így idézi fel a lisszaboni verseny légkörét:

„Négyen vágtunk neki, kevés részlet volt köztudott. Arra tippeltünk a csapatépítéseken, hogy ez egy diákoknak kiírt verseny lesz, ahol be kell mutatni, hogy mennyire értünk a technológiához. Hát nem. Ez egy startup-indító verseny volt, amit több országban is megrendeztek, és adott téma köré lehetett alkalmazást építeni, amit ha a zsűri sikeresnek ítélt, tovább lehetett vinni a döntőbe, Barcelonába, ahol a zárást rögtön a Mobile World Congress követte.”

„Kezdők voltunk, nem túl sok munkatapasztalattal, viszont a verseny hatására elég hamar összeállt a munkamenet, mindenki csinálta, ami neki a legjobban ment.Átéltük, milyen csapatban brainstromingolni nagy nyomás alatt, hogyan lehet konfliktust oldani úgy, hogy közben a csapat egysége ne sérüljön, illetve hogy milyen kalandos belevágni az ismeretlenbe, annak reményében, hogy nyerünk. A versenyt nem is, de egy életre szóló élményt nyertünk :)

Ezúton is köszönjük a Pro Progressio Alapítvány és az Intalion Kft támogatását.”

Gratulálunk a BME gazdaságinformatikus MSc képzés csapatának a teljesítményéért!

Copyright © 2013 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar | Impresszum | Kapcsolat