Pénzügyi informatikaMegújult tematikával várja az érdeklődőket a Gazdaságinformatikus MSc képzéshez tartozó Pénzügyi Informatika szakirány! A szakot angol nyelven indítjuk. A szakirány gyakorlatorientáltan a pénzügyi világ és a bankszféra igényeire készít fel. Az új tematika gyakorlatibb irányban erdősödött meg, de nem veszítette el igényes matematikai jellegét sem. A képzésben a pénzügyi adatsorok elemzésének algoritmikus és informatikai eszközei mellett a hallgatók megismerkedhetnek a különböző pénzügyi szolgáltatások törvényszerűségeivel és azok informatikai támogatásával. A szakirányra elsősorban azokat a hallgatókat várjuk, akik biztos elméleti megalapozást szeretnének a pénzügyi folyamatok kiértékeléséhez. A Pénzügyi Informatika szakirány fő támogatója a Morgan Stanley Magyarország, a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatójának hazai leányvállalata.

A szakirány tárgyai: Üzleti és pénzügyi elemzés, Pénzügyi befektetések tervezése, Algoritmikus tőzsdei folyamat-előrejelzés, Pénzügyi szoftver technológiák, Kockázatelemzés és kezelés.

További részletek: http://gain.bme.hu/PenzugyiInformatika

Copyright © 2013 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar | Impresszum | Kapcsolat